Z raporu, X’in hâlâ zararlı içeriklerin yanında reklam gösterdiğini gösteriyor.

Bu makale, X platformunun zararlı ve/veya saldırgan içeriklerin yanında reklam göstermeye devam ettiğini ortaya koyan yeni bir raporu ele alıyor. Özellikle, İngiltere’deki son ırk isyanlarıyla ilgili tartışmalı yorumlar bağlamında bu durumun yaşandığı belirtiliyor. Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH) tarafından hazırlanan rapora göre, X platformu, Güneyport saldırısının ardından yanlış bilgi yayan beş ana İngiltere hesabının gönderilerinin yanında büyük markaların reklamlarını gösterdi.

CCDH, bu hesapların saldırıdan sonraki bir hafta içinde 260 milyon görüntülenme aldığını ve X’in GlaxoSmithKline, İngiliz Tıp Birliği, Betfred ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi gibi tanınmış markaların reklamlarını bu içeriklerin yanında sunduğunu belirtiyor. Ayrıca, bu hesapların X’in Yaratıcı Reklam Gelir Paylaşım Programı’nın bir parçası olduğu ve bu nedenle X’in bu kullanıcılara tartışmalı ve bölücü yorumlar yapmaları için ödeme yaptığı vurgulanıyor.

X, daha önce CCDH’nin benzer iddialarını reddetmiş ve raporların X reklam sunma sistemini manipüle ettiğini öne sürmüştü. Ancak, CCDH’nin raporları, X’in bu tür materyallerin yanında reklam ve promosyonlar gösterebileceğini ortaya koyuyor. Bu durum, birçok reklamverenin X harcamalarını azaltmasına veya durdurmasına neden oluyor.

Elon Musk’ın tartışmalı sözcülerden gelen yorumları güçlendirmesi ve paylaşması, X’in bu konudaki duruşunu daha da zayıflatıyor. Musk, hükümetler ve büyük şirketler tarafından sansürlenmeye zorlandığını iddia ediyor, ancak bu tür içerikleri güçlendirmenin sonuçları işini etkileyebilir.

Pazarlama ile ilgili işlerde çalışanlar için bu makale önemlidir çünkü reklamların zararlı içeriklerin yanında gösterilmesi, markaların itibarını zedeleyebilir ve tüketici güvenini sarsabilir. Bu nedenle, reklam stratejilerini gözden geçirerek, güvenli ve uygun içeriklerin yanında reklam vermeye özen göstermeleri gerekmektedir. Ayrıca, platformların içerik denetleme politikalarını ve reklam yerleştirme algoritmalarını dikkatlice değerlendirmeleri önemlidir.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/report-shows-x-is-still-displaying-ads-alongside-harmful-content/724661/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN