YouTube, TV İzlemenin %10’una Ulaşan İlk Akış Platformu Oldu

Bu metin, YouTube’un ABD’deki TV izleme oranlarının %10,4’üne ulaşarak ilk kez çift haneli rakamlara ulaşan ilk akış platformu olduğunu açıklıyor. Nielsen’in TV ve akış raporuna göre, YouTube, akış platformları arasında en baskın içerik kaynağı haline gelmiş durumda. Geleneksel yayın ve kablolu TV hala toplam izleme davranışında üst sıralarda yer alsa da, akış hızla yükseliyor ve YouTube bu alanda lider konumda.

Nielsen, Temmuz ayında akışın TV izleme oranlarının %41,4’ünü oluşturduğunu ve bu oranın Haziran ayına göre %5 daha yüksek olduğunu belirtiyor. Bu artış, akışın TV izleme payını bir puandan fazla artırarak yeni bir rekor kırmasına neden oldu. Olimpiyatların ay sonunda başlaması TV ve seçili akış platformlarının izlenme oranlarını etkiledi, ancak YouTube yine de baskınlığını sürdürdü. Genç kullanıcılar YouTube’u tercih ettikçe bu oran daha da artacak.

Günümüzde genç izleyiciler, geleneksel TV şovlarından ziyade YouTube içeriklerine daha fazla ilgi gösteriyor. Geleneksel medya her nesille birlikte yavaş yavaş yok oluyor. Geleneksel sağlayıcıların çoğu akış hizmetleri de başarısız olurken, YouTube’un gençlerle olan bağlantısı ve yaygınlığı eğlence medyasında baskınlık kurmasına zemin hazırlıyor.

Bu nedenle, dijital pazarlamacılar için YouTube, mesajlarını en üst düzeye çıkarmak için önemli bir platform haline gelmeli. TV reklamları bir zamanlar marka bilinirliğini artırmanın en iyi yolu iken, YouTube şimdi bu rolü üstleniyor. Üstelik, belirli kitlelere yönelik daha gelişmiş hedefleme ile reklam maliyetlerini düşürmeye yardımcı oluyor. Geleneksel TV reklamları hala daha yaşlı izleyicilere yönelikken, gençler YouTube’u tercih ediyor ve bu da pazarlamacılar için önemli bir değişim anlamına geliyor.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/youtube-becomes-first-streaming-platform-to-reach-10-of-tv-viewing/724930/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN