YouTube, ‘Made On’ Etkinliğinde Bir Dizi Yeni Özelliği Tanıttı

YouTube, “Made on YouTube” etkinliğinde birçok güncellemeyi duyurdu. Bu güncellemeler arasında AI video oluşturma araçları, YouTube Studio’da içerik üreticilerine AI tarafından verilen tavsiyeler, kanal Toplulukları, yeni içerik üreticilerini öne çıkaran “Hype” programı ve daha fazlası bulunuyor.

En büyük duyuru, Google’ın Veo video oluşturma aracının YouTube Shorts’a eklenmesi oldu. Bu araç, Shorts klipleri için arka plan oluşturma imkanı sunacak. Ayrıca, içerik üreticileri için 6 saniyelik bağımsız video klipler oluşturma kapasitesi de sağlayacak. Bu, içerik üreticilerinin videolarını birleştirmelerine veya tek başına kısa klipler yayınlamalarına olanak tanıyacak.

YouTube Studio’daki “İlham” sekmesi de güncelleniyor ve artık video konseptleri için AI yardımı sunacak. Bu, içerik üreticilerine kanal ve sorgularına dayalı olarak konseptler, ilham ve fikirler sağlayacak.

YouTube ayrıca, kanal toplulukları oluşturma seçeneğini resmen duyurdu. Bu, hayranlarla daha güçlü bağlar kurmak ve onların içerikten ne istediklerini öğrenmek için iyi bir yol olabilir. YouTube, kanal topluluklarına erişimi 2025’in başlarında genişletmeyi planlıyor.

Küçük içerik üreticilerine daha fazla görünürlük kazandırmak için “Hype” adlı yeni bir program da tanıtıldı. Bu program, hayranların yeni kanallardan videolara “hype puanları” vermesine olanak tanıyacak ve bu videolar daha fazla ilgi görecek. YouTube, Hype’ı şu anda Brezilya, Türkiye ve Tayvan’da test ediyor ve önümüzdeki aylarda genişletmeyi planlıyor.

YouTube ayrıca otomatik dublaj, AI destekli yorum yanıt önerileri ve canlı yayınlarda “mücevherler” gibi yeni özellikler de test ediyor. YouTube Shopping ortaklık programını Endonezya’ya genişletiyor ve içerik üreticilerinin içeriklerini TV ekranlarında daha iyi sergilemeleri için daha fazla yol sunuyor.

Bu güncellemeler, içerik üreticilerine daha fazla fikir üretme ve gelir potansiyeli sağlama imkanı sunuyor. Özellikle pazarlama alanında çalışanlar için bu yenilikler, hedef kitleye ulaşma ve etkileşimi artırma konusunda önemli fırsatlar sunabilir.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/youtube-unveils-a-range-of-new-features-at-its-made-on-event/727439/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN