YouTube, İçerik Üreticileri İçin Kurslara Erişimi Genişletiyor

YouTube, içerik oluşturucular için kurs seçeneklerine erişimi genişletiyor ve bu, uygulamada içerik oluşturucular için başka bir potansiyel gelir akışı sağlıyor. Ayrıca, Canlı Alışveriş kullananlar için “Öne Çıkan Ürünler” ekranını geliştiriyor ve mobil cihaz üzerinden yükleme yaparken içerik oluşturucuların yapay zeka etiketleri eklemelerini mümkün kılıyor.

Öncelikle kurslardan bahsedelim. İlk olarak 2022’de seçili içerik oluşturucularla beta olarak başlatılan YouTube’un Kurslar seçeneği, içerik oluşturucuların kanallarında ücretsiz veya ücretli öğrenme programları sunmalarını sağlıyor. İçerik oluşturucular, kurslarla kendi video eğitim tekliflerini oluşturabilir, izleyicilerini meşgul tutabilir ve kurs katılımından ek gelir elde edebilirler. YouTube, daha fazla kanalın uygulamada kurs başlatmasına olanak tanıyacak ve bu kurslar YouTube Stüdyosu aracılığıyla oluşturulabilecek.

YouTube, kursların izleyicilere rozetler kazandıracağını ve kursların özel bir rozetle işaretleneceğini belirtiyor. Ayrıca, içerik oluşturucular kurslara sınavlar ekleyebilir ve bunları belirli videolarla ilişkilendirebilir. Kurslar, izleyicilerin genel kursla ilgili konular hakkında birbirleriyle etkileşimde bulunabilecekleri bir “Tartışma” bölümüne de sahip olacak.

YouTube ayrıca Canlı Alışveriş ürün ekranlarını geliştirerek canlı alışveriş akışlarında birden fazla ürünü sabitleme yeteneği ekliyor. Etiketlenen ürünler her 60 saniyede bir dönecek ve bu, canlı yayınlar sırasında ürünleri vurgulamanın basit bir yolunu sağlayacak.

Son olarak, YouTube, içerik oluşturucuların mobil cihaz üzerinden yükleme yaparken videolarına yapay zeka etiketleri eklemelerini sağlıyor. Mart ayında, YouTube, uygulamada yapay zeka içeriği açıklamalarıyla ilgili yeni kurallar uygulamıştı ve bu etiketler başlangıçta yalnızca YouTube Stüdyosu masaüstü sürümünde eklenebiliyordu. Şimdi ise, içerik oluşturucular mobil cihaz üzerinden yükleme yaparken de bu etiketleri ekleyebilecekler.

Bu güncellemeler, içerik oluşturucular için daha fazla fırsat sunabilir ve pazarlama ile ilgili işler yapanlar için önemli olabilir. İçerik oluşturucular, kurslar aracılığıyla ek gelir elde edebilir ve Canlı Alışveriş özelliklerini kullanarak ürünlerini daha etkili bir şekilde tanıtabilirler. Ayrıca, yapay zeka etiketleri ekleyerek içeriklerinin şeffaflığını artırabilirler.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/youtube-expands-access-to-courses-for-creators/725428/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN