Yeni Chrome Yapay Zeka Özelliği SEO’yu Gelişmeye Zorluyor

Google Chrome mühendisi, LinkedIn’de yeni Chrome AI History özelliğini ve bu özelliğin daha önce ziyaret edilen siteleri nasıl ortaya çıkardığını açıklayan bir gönderi yayınladı. Bu gönderi, doğal dil tarayıcı geçmişi aramasının bir trafik kaynağı haline gelebileceğini ve SEO’nun buna yanıt olarak evrilmesi gerektiğini gösteriyor.

AI Destekli Geçmiş Araması
Google, kullanıcıların tarayıcı geçmişlerini aramak ve daha önce ziyaret ettikleri bir sayfayı bulmak için AI’dan yararlanmalarını sağlayan yeni bir isteğe bağlı özelliği Chrome’da duyurdu. Bu, daha önce ziyaret edilen bir sitenin aynı kişi tarafından tekrar ziyaret edilmesini kolaylaştırır.

Chrome AI Geçmişi Sayfa İçeriğini Arar
Chrome Mühendislik Lideri Addy Osmani, Chrome AI History özelliğinin nasıl çalıştığını açıklayan ve AI’nın bir kullanıcının daha önce ziyaret ettiği bir siteyi tanımlamak için metin ve görüntüleri nasıl veri kaynağı olarak kullandığını gösteren bir açıklama yazdı. Normalde Chrome tarayıcı geçmişi, arama geçmişinde bir şey bulmak için yalnızca URL ve Sayfa Başlığını arar. “AI Destekli Geçmiş Araması” ise web sayfası içeriğine, görüntüler dahil, bakar.

Pazarlamacılar İçin Önemli Noktalar
Bu yeni özellik, kullanıcıların doğal dil aramalarıyla tekrar ziyaret etmelerini sağlar. Ancak kullanıcılar basit metinlerle arama yaptığında Chrome, sayfa başlığı ve URL’ye basit anahtar kelime eşleştirmesi yapar. Bu nedenle, pazarlamacılar için önemli olan noktalar şunlardır:
– Tam anahtar kelimeler gerekli değildir.
– URL’ler gerekli değildir.
– Kısa basit metin, Başlık etiketi ve URL ile eşleştirilir.
– Kullanıcıların siteyi hatırlayacağı şekilde başlık etiketi ve URL’deki anahtar kelimeler hala önemlidir.
– Sonuçları derecelendirme yeteneği, bu özelliğin gelişmeye devam edeceğini gösterir.

Bu özellik, SEO’nun sadece arama motoru optimizasyonundan daha fazlasını kapsayacak şekilde büyüdüğünü ve AI’nın web sayfalarını ortaya çıkarmada daha büyük bir rol oynadığını gösteriyor.

Kaynak: https://www.searchenginejournal.com/how-new-chrome-ai-feature-challenges-seo-to-evolve/526177/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN