Video Eylem Kampanyalarını Talep Üretim’e yükselterek daha iyi performans elde edin

Bu makale, pazarlamacılar için Video Action Campaigns (Video Dönüşüm Kampanyaları) ve Demand Gen (Talep Yaratma) kampanyalarının birleştirilmesinin önemini vurgulamaktadır. 2025’in ikinci çeyreğinden itibaren, Video Action Campaigns, Demand Gen kampanyalarına yükseltilecektir. Bu değişiklik, reklamverenlerin çok formatlı bir strateji benimseyerek daha güçlü performans elde etmelerini sağlayacaktır. Örneğin, hem video hem de görsel varlıkları Demand Gen’e yükleyen reklamverenler, yalnızca video varlıkları yükleyenlere göre %20 daha fazla dönüşüm elde etmiştir.

Demand Gen kampanyaları, genişletilmiş erişim, çok formatlı yaratıcı hikaye anlatımı ve daha alakalı, spesifik hedef kitleler gibi güçlü özellikler sunar. Reklamverenler, YouTube, Discover ve Gmail gibi platformlarda 3 milyar aylık kullanıcıya ulaşabilirler. Ayrıca, Lookalike segmentleri ile markalarını sevenlere benzer daha fazla kitleye ulaşabilirler.

Video Action Campaigns’in en sevilen özellikleri de Demand Gen’e taşınacaktır. Örneğin, omnichannel teklif verme beta sürümünde sunulacak ve Display ve Video 360’da Demand Gen kampanyaları satın alma desteği Ekim ayında kullanıma sunulacaktır. Ayrıca, üçüncü taraf doğrulama ve YouTube marka güvenliği ortakları ile Google video ortakları envanteri de Demand Gen’de mevcut olacaktır.

Reklamverenler, mevcut video varlıkları ile benzer performans elde etmeye devam edeceklerdir. Örneğin, DoorDash, Demand Gen’i test ederek Video Action Campaigns’e kıyasla 15 kat daha yüksek dönüşüm oranı ve %50 daha verimli maliyet elde etmiştir.

Sonuç olarak, pazarlamacılar bu değişikliklere hazırlıklı olmalı ve Demand Gen kampanyalarını kullanmaya başlamalıdır. Google Ads Yardım Merkezi’ni ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilir ve yaratıcı mükemmeliyet kılavuzunu takip edebilirler.

Kaynak: https://blog.google/products/ads-commerce/drive-better-performance-by-upgrading-video-action-campaigns-to-demand-gen/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN