Pazarlamada Yapay Zekayı Benimsemenin En Büyük Engelleri

Bu makale, pazarlama departmanlarının yapay zekayı benimsemesinin önündeki en büyük engelin yapay zeka konusunda eğitim ve öğretim eksikliği olduğunu vurgulamaktadır. Drift ve Marketing AI Institute tarafından yapılan araştırmaya göre, 1.784 pazarlama ve iş profesyonelinin katıldığı anket verilerine dayanarak hazırlanan 2024 Pazarlama AI Durum Raporu’na göre, katılımcıların %67’si yapay zeka eğitimi ve öğretimi eksikliğinin en büyük engel olduğunu belirtmiştir. Diğer önemli engeller arasında yapay zeka hakkında farkındalık/anlayış eksikliği (%56) ve strateji eksikliği (%43) yer almaktadır. Katılımcıların %26’sı şirketlerinde yapay zeka eğitimi/öğretimi olduğunu, %24’ü eğitimin geliştirilme aşamasında olduğunu, %47’si ise eğitim/öğretim olmadığını veya geliştirilmediğini belirtmiştir. %4’ü ise emin değildir. Katılımcıların %47’si önümüzdeki üç yıl içinde yapay zekanın daha fazla pazarlama işini ortadan kaldıracağına inanmaktadır. Ancak, %68’i yapay zekanın pazarlama, iş dünyası ve toplum üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu düşünmektedir.

Bu makale, pazarlama alanında çalışanlar için önemlidir çünkü yapay zekanın benimsenmesinin önündeki engelleri ve bu engellerin nasıl aşılabileceğini anlamalarına yardımcı olabilir. Eğitim ve öğretim eksikliği, farkındalık eksikliği ve strateji eksikliği gibi konulara odaklanarak, pazarlama profesyonelleri yapay zekayı daha etkili bir şekilde kullanabilir ve işlerini geliştirebilirler. Bu bilgiler, pazarlama stratejilerini güncellemek ve yapay zekanın sunduğu fırsatlardan yararlanmak için kritik öneme sahiptir.

Kaynak: https://www.marketingprofs.com/charts/2024/51947/biggest-barriers-to-adopting-ai-for-marketing

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN