Microsoft’un yeni Xbox Adaptive Joystick’i erişilebilirliği merkeze koyuyor.

Microsoft, sınırlı hareket kabiliyetine sahip oyuncular için tasarlanmış yeni bir $29.99 Xbox Adaptive Joystick’i gelecek yılın başlarında piyasaya sürüyor. Bu joystick, mevcut Xbox kontrol cihazları için kablolu bir tamamlayıcı olup, dört düğme, bir Xbox başparmak çubuğu ve tampon ve tetik kontrolleri için iki ek düğme içeriyor. Xbox Adaptive Joystick, kontrol cihazını iki el kullanmadan çalıştırmanıza olanak tanır, bu da mevcut kontrol cihazlarındaki başparmak çubuklarını kullanmakta zorluk çeken oyuncular için idealdir. Tüm düğmeler tamamen özelleştirilebilir ve başparmak çubuklarının boyutlarını, yüksekliklerini ve genişliklerini özelleştirmek için çeşitli 3D yazdırılabilir başparmak çubuğu kapakları mevcuttur.

Xbox’ın kıdemli erişilebilirlik ürün yöneticisi Kaitlyn Jones, “Adaptif joystick ile çok erken aşamalardan itibaren engelli topluluğu erken tasarımlar ve işlevsel prototiplerle el ele çalıştı” diyor. Joystick, Microsoft’un Adaptive Controller’ına tam bir adaptif kurulum için bağlanabilir veya doğrudan bir PC veya Xbox’a takılabilir. Ayrıca bir kamera tripodu gibi bir dişli ek sayesinde monte edilebilir. Topluluk geri bildirimi, bu donanımın şekillendirilmesinde büyük rol oynadı. Microsoft, Seattle’daki bir hastaneyi bir kutu prototiple ziyaret etti ve tutma yeri boyutu, şekli, düğme sayısı ve düğmelerin yerleri hakkında geri bildirim aldı.

Microsoft, ayrıca sınırlı hareket kabiliyetine sahip oyuncular için tasarlanmış yeni bir $59.99 Lite SE kontrol cihazını da tanıttı. Bu kontrol cihazı, düşük dirençli düğmelere ve hall etkisi joysticklerine sahip olup, tüm düğmeler kontrol cihazının üst kısmında erişilebilir durumda. Microsoft, Xbox kontrol cihazları için yeni bir toggle hold özelliği de geliştirdi. Bu özellik, bir düğmeyi basılı tutmayı zor bulan oyuncular için kontrol cihazını kullanmayı daha da kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Xbox Adaptive Joystick, 2025’in başlarında seçili Xbox pazarlarında piyasaya sürülecek ve yalnızca Microsoft Store üzerinden satılacak.

Pazarlama ile ilgili işler yapanlar için bu makale, erişilebilirlik odaklı ürünlerin önemini ve topluluk geri bildirimlerinin ürün geliştirmedeki rolünü vurguluyor. Bu bilgiler, pazarlamacıların hedef kitlelerini daha iyi anlamalarına ve ürünlerini daha kapsayıcı hale getirmelerine yardımcı olabilir.

Kaynak: https://www.theverge.com/2024/8/21/24225264/microsoft-xbox-adaptive-joystick-accessiblity-accessory-release-date-pricing

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN