Meta, AB’yi Yapay Zeka Düzenlemelerini Azaltmaya Çağıran Çeşitli Kuruluşlara Katıldı

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, AB düzenleyicilerine yapay zeka (YZ) geliştirme üzerindeki kısıtlamaları gevşetmeleri çağrısında bulunan yeni bir açık mektubun 49 imzacısından biri. Mektuba göre, çeşitli YZ ile ilgili kuruluşlar, AB yönetim organlarına bürokrasiyi ortadan kaldırmaları ve projelerini en üst düzeye çıkarmalarını sağlama çağrısında bulunuyor.

Mektupta şu ifadeler yer alıyor:
“Biz, Avrupa’ya entegre olan ve yüz milyonlarca Avrupalıya hizmet etmek için çalışan bir grup şirket, araştırmacı ve kurumuz. Avrupa’nın başarılı olmasını ve gelişmesini istiyoruz, özellikle de ileri YZ araştırma ve teknolojisi alanında. Ancak gerçek şu ki, Avrupa diğer bölgelere kıyasla daha az rekabetçi ve daha az yenilikçi hale geldi ve tutarsız düzenleyici kararlar nedeniyle YZ çağında daha da geride kalma riski taşıyor.”

Meta, örneğin, YZ sohbet botunun Avrupa’da piyasaya sürülmesini geciktirmek zorunda kaldı. Haziran ayında Meta, AB kullanıcılarının gönderilerinin YZ eğitimi için kullanılmasını istemeyenler için bir “İtiraz Hakkı” seçeneği eklemek zorunda kaldı. AB yetkilileri, kişisel verilerin YZ eğitimi için kullanılmasının etkilerini ve bunun Dijital Hizmetler Yasası (DSA) ile nasıl örtüştüğünü hâlâ araştırıyor.

Meta’nın Küresel İşler Başkanı Nick Clegg, bir röportajda şunları belirtti:
“Avrupa Birliği’nin büyüklüğü göz önüne alındığında, yeni teknolojilerin benimsenmesi ve geliştirilmesinde ABD’yi yakalamak için daha fazla çaba göstermesi ve düzenlemelerde lider olmayı teknoloji liderliği ile karıştırmaması gerekiyor.”

Meta’nın ve mektubu imzalayan diğer 48 kuruluşun argümanı, AB’nin diğer bölgelerle eşitliği kaybetme riski taşıdığı ve bunun daha geniş ilerlemeyi engelleyebileceği yönünde. AB düzenleyicilerinin bu çeşitli hususları tartması mantıklı, ancak iş dünyasının çıkarlarını korumak için kamuoyu baskısı uygulaması tartışmalı bir konu.

Pazarlama ile ilgili işler yapanlar için bu makale, AB’deki YZ düzenlemelerinin sıkı olması nedeniyle YZ projelerinin gecikebileceğini ve bu durumun pazarlama stratejilerini etkileyebileceğini gösteriyor. AB düzenlemelerinin gevşetilmesi, YZ araçlarının daha hızlı benimsenmesini sağlayabilir ve bu da pazarlama kampanyalarının daha yenilikçi ve etkili olmasına yardımcı olabilir.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/meta-joins-various-organizations-in-calling-on-eu-to-lessen-ai-regulations/727585/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN