LinkedIn’de B2B Reklam Etkinliğini Sürücü Faktörler

Metin, LinkedIn’de B2B reklamlarının etkinliğini artıran faktörleri ve bu faktörlerin kampanya hedeflerine göre nasıl değiştiğini araştıran bir çalışmayı özetlemektedir. MAGNA ve LinkedIn tarafından yürütülen bu araştırmada, LinkedIn’de B2B markalarına ait reklamlar 1,773 iş karar vericisine gösterilmiş ve katılımcıların reklam tercihleri anketlerle belirlenmiştir.

Araştırma, B2B reklamlarının LinkedIn’de başarılı olmasını sağlayan faktörlerin, reklamverenin amacına bağlı olarak değiştiğini ortaya koymuştur. Kısa vadeli hedeflere ulaşmak için etkileyici ve basit mesajlar önemlidir: Araştırma, B2B reklamlarının araştırma niyetini artıran en önemli faktörlerin yaratıcıların akılda kalıcı olması ve net bir mesaj içermesi olduğunu göstermiştir.

Uzun vadeli ilişkiler kurmak için ise özgünlük ve duygusal çekicilik önemlidir: LinkedIn reklamlarının iş karar vericilerini B2B markalarına bağlı hissettiren en önemli faktörler, benzersiz bir bakış açısı sunmak ve duygusal bir çekiciliğe sahip olmaktır. Araştırma, LinkedIn reklamlarında taze ve güçlü bir hikayeye sahip olmanın, markadan daha önce satın alma yapmamış iş karar vericileriyle bağlantı kurmak için daha önemli olduğunu, mesaj netliğinin ise daha önce satın alma yapmış karar vericilerle bağlantı kurmak için daha önemli olduğunu ortaya koymuştur.

Bu araştırma, pazarlama alanında çalışan profesyoneller için önemlidir çünkü LinkedIn’de B2B reklamlarının etkinliğini artırmak için hangi faktörlere odaklanmaları gerektiğini anlamalarına yardımcı olur. Reklam kampanyalarını hedeflerine göre optimize ederek, hem kısa vadeli hem de uzun vadeli başarı elde edebilirler.

Kaynak: https://www.marketingprofs.com/charts/2024/51955/factors-of-b2b-ad-effectiveness-on-linkedin

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN