Google, Reklamverenler İçin Yapay Zeka Gelişmelerini Duyurdu

Google, DMEXCO adlı Avrupa’nın önde gelen dijital pazarlama etkinliğinde, Google Ads için bir dizi yeni yapay zeka (AI) güncellemesi duyurdu. Bu yeni özellikler arasında gelişmiş AI oluşturma yardımı, AI varlık oluşturma, yeni AI parametre kontrolleri, geliştirilmiş raporlama ve daha fazlası bulunuyor.

Öncelikle, Google’ın AI reklam oluşturma araçları daha fazla dile genişletiliyor. Ocak ayında İngilizce olarak başlatılan “arama kampanyaları için konuşma deneyimi”, yalnızca açılış sayfanızın URL’sini ekleyerek ve Google’ın AI sisteminin işletmenizin bir tanımını, hedeflenecek ilgili anahtar kelimeleri, başlıkları, görselleri ve daha fazlasını oluşturmasına izin vererek tanıtımlarınızı kurmayı kolaylaştırıyor. Bu süreç, önümüzdeki aylarda Almanca, Fransızca ve İspanyolca dillerine genişletilecek.

Google ayrıca AI görüntü düzenleme araçlarını daha fazla kampanya türünde kullanılabilir hale getiriyor. Şu ana kadar, Google reklamverenleri yalnızca Performance Max reklamları için Google’ın AI görüntü düzenleme araçlarını kullanabiliyordu, ancak yakında bu gelişmiş özelleştirme araçlarını Arama, Talep Oluşturma, Uygulama ve Görüntüleme kampanyaları için de kullanabileceksiniz.

Google ayrıca görsel varlık oluşturma araçlarını altı yeni dilde (Almanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Felemenkçe ve İtalyanca) kullanılabilir hale getiriyor ve ürün ve tanıtım görselleri oluşturmak için beş referans görüntü ve bir komut sağlamanıza olanak tanıyacak.

Google, Performance Max kampanyaları için marka yönergelerini genişleterek AI tarafından oluşturulan varlıklar üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor ve reklam kampanyası performansını iyileştirmek için AI geri bildirim araçlarını geliştiriyor. Ayrıca, Performance Max’te kampanya düzeyinde olumsuz anahtar kelimeler ve Talep Oluşturma kampanyalarına çok kanallı teklif verme ekliyor.

Bu güncellemeler, reklamverenler için AI’nın potansiyel değerini vurguluyor. Google’ın gelişen AI sistemleri, reklamlarınızı performansı en üst düzeye çıkarmak için daha iyi hizalamanıza yardımcı olabilir. Görüntü oluşturma hala biraz belirsiz olsa da, çeşitli referans görüntüler sağlama kapasitesi, Google’ın varlık oluşturma araçlarını geliştirecek ve bu, daha fazla marka için daha değerli ve uygulanabilir bir seçenek haline getirecek.

Özetle, bu AI güncellemeleri, pazarlama profesyonelleri için reklam kampanyalarını optimize etme ve performansı artırma konusunda önemli fırsatlar sunuyor.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/google-announces-ai-advances-advertisers/727427/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN