Google, diğer organik platformlarla buluşmanızı istiyor. Bu teklifi değerlendirin.

Bu makale, pazarlama ve SEO profesyonelleri için önemli bilgiler sunuyor. Google’ın arama sonuçlarında yapay zeka özetleri ve antitröst davaları gibi büyük değişiklikler yaşanırken, markaların organik içerik stratejilerini Google dışındaki platformlarda da optimize etmeleri gerektiğini vurguluyor. Bu, kanal çeşitlendirmesi ve kullanıcıların otoriter, kişisel ve otantik içerik tercihleri nedeniyle önemlidir. TikTok, Reddit ve Quora gibi platformlar, markaların kullanıcılarla daha derin kişisel bağlantılar kurmasına yardımcı olabilir. Bu platformlarda topluluk oluşturma, markaların üçüncü taraflar (çalışanlar, savunucular ve müşteriler) aracılığıyla tanıtım yapmasını sağlar.

Makale, markaların bu platformlarda nasıl organik ivme kazanabileceğine dair adımlar sunuyor: toplulukları bulmak, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği (UGC) kullanmak, satış yapmaya veya manipüle etmeye çalışmamak ve her platformun yönergelerini ve güçlü yönlerini anlamak. Ayrıca, Google’ın son zamanlarda bu tür içeriklere verdiği önemi ve markaların bu sinyalleri nasıl kullanabileceğini açıklıyor. Google’ın E-E-A-T yönergeleri ve Perspektifler filtresi gibi güncellemeler, otoriter ve birinci taraf perspektiflerine olan talebi artırıyor.

Sonuç olarak, pazarlama profesyonelleri için Google dışındaki platformlarda organik içerik stratejilerini optimize etmek, daha geniş bir kitleye ulaşmak ve kullanıcılarla daha otantik bağlantılar kurmak için kritik bir fırsat sunuyor.

Kaynak: https://www.marketingprofs.com/articles/2024/51843/optimize-organic-content-strategy-beyond-google

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN