Google, Dahili Nofollow Bağlantıların Kalite Sinyali Gönderip Göndermediğini Söylüyor

Bu makale, Google’ın Martin Splitt’in iç nofollow bağlantılarının ve noindex meta robot direktiflerinin Google’a sitenin düşük kaliteli olduğunu gösterip göstermediği konusundaki soruya verdiği cevabı ele alıyor.

Nofollow Bağlantı Özelliği
Nofollow bağlantı özelliği, Google, Yahoo ve Microsoft tarafından oluşturulan ve yayıncıların bir bağlantının güvenilir olmadığını (örneğin kullanıcı tarafından oluşturulan içerikteki bağlantılar) veya ücretli bağlantılar olduğunu belirtmek için kullanabilecekleri bir standarttır. SEO’lar, PageRank’in nofollow özelliğine sahip bağlantılardan geçmediğini keşfetti ve bu nedenle “beyaz şapka” SEO’lar, PageRank’i önemli sayfalara yönlendirmek için gizlilik ve hakkımızda sayfalarına nofollow bağlantılar ekleyerek Google’ı manipüle etmeye çalıştı. Bu uygulama PageRank Sculpting olarak adlandırıldı ve iç bağlantılara nofollow eklemenin uzun süredir uygulandığını ve daha önce bir sorun olmadığını gösteriyor.

Noindex Robots Meta Etiketi
Noindex robots meta etiketi, Googlebot gibi tarayıcıların uyması gereken bir direktiftir. Yayıncılara sayfa düzeyinde taramayı engelleme yolu sağlar. Noindex değerinin sayfanın güvenilmez olduğunu belirten bir şey yoktur; sadece tarayıcıları kontrol etmenin bir yoludur.

Martin Splitt’in Cevabı
Martin, iç nofollow bağlantılarının veya noindex etiketlerinin Google’a düşük kaliteli içerik sinyali vermediğini belirtti. Bu bağlantıların kullanılmasının birçok nedeni olabilir ve bu, sitenin kalitesi hakkında bir yargı içermez. İç bağlantılarda veya taramayı önlemek için bunları kullanmak sorun değildir ve Google’ın site kalite değerlendirmelerini etkilemez.

Bu makale, pazarlama ile ilgili işlerde çalışanlar için önemlidir çünkü iç nofollow bağlantılarının ve noindex etiketlerinin sitenin kalitesini olumsuz etkilemediğini bilmek, SEO stratejilerini daha etkili bir şekilde planlamalarına yardımcı olabilir. Bu bilgiler, sitelerinin Google tarafından nasıl değerlendirildiğini anlamalarına ve SEO uygulamalarını buna göre ayarlamalarına olanak tanır.

Kaynak: https://www.searchenginejournal.com/google-says-if-internal-nofollow-links-send-a-quality-signal/525564/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN