Google, Başlıkları Düzeltmenin Sıralamaları Değiştirmeyeceğini Söylüyor

Google’ın John Mueller, Reddit’te başlık öğeleri hakkında bir soruyu yanıtladı ve başlıkların sıralamasının hafif bir etkisi olduğunu doğruladı, ancak bunun önemini küçümsedi. Bu, Google’ın başlıkları nasıl kullandığı hakkında çok şey söylüyor.

Başlıkların Hiyerarşik Yapısı
Başlık öğeleri (H1, H2, vb.) bağlamında hiyerarşi, başlıkların önem veya yapı sırasına göre düzenlenmesini ifade eder. Bu bağlamda “önem” kelimesi, bir sıralama faktörü olarak önem anlamına gelmez, bir web sayfasının yapısına olan önemini ifade eder. Genel olarak, bir web sayfası, tüm sayfanın konusunu belirten bir H1 ve bir web sayfasının her bölümünün ne hakkında olduğunu belirten birden fazla H2 başlığına sahip olabilir. Google’ın amaçları için, ilk başlık bir H1 olmak zorunda değildir, bir H2 olabilir. Google, ilk başlığı genel konu olarak kullanmak zorunda değildir, bu, bir SEO’nun Google’ın bir başlığı nasıl yorumladığını kontrol ettiği bir yönerge değildir.

Yanlış Sıralanmış Başlıklar SEO’ya Zararlı mı?
Reddit kullanıcısı, başlık öğelerinin sırasız kullanılmasının ne kadar zararlı olduğunu ve hangi derecede olduğunu bilmek istedi. Google’ın John Mueller, başlık sırasının hafif bir etkisi olduğunu doğruladı. Ancak bunun bir sıralama faktörü olduğunu söylemedi. Başlık sırasının arama motorlarının web sayfasını anlamasını kolaylaştırabileceğini belirtti.

Başlıkları Düzeltmek Sıralamaları Değiştirmez
Google, başlıkların hiyerarşik yapısını düzeltmenin bir web sitesinin sıralamalarını iyileştirmeyeceğini belirtti. John Mueller, mevcut bir siteye sahipseniz, bunu düzeltmenin sitenizin sıralamalarını değiştirmeyeceğini söyledi. Bunun yerine, sitenizi genel olarak daha değerli hale getirmenin yollarını aramanın daha büyük bir SEO değeri sağlayacağını belirtti.

Özetle, başlıkların doğru sıralanması iyi bir uygulamadır ve arama motorlarının içeriğinizi daha iyi anlamasına yardımcı olabilir, ancak sıralamalar üzerinde büyük bir etkisi yoktur. Pazarlamacılar, kullanıcılar için faydalı ve mantıklı bir şekilde akan içerik oluşturmaya odaklanmalıdır.

Kaynak: https://www.searchenginejournal.com/google-says-fixing-headings-wont-change-rankings/526639/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN