Google, Arama Sonuçlarında Yanlış Ürün Fiyatlandırması İçin Çözümler Sunuyor

Google’ın John Mueller’ı, arama sonuçlarında yanlış fiyatlar gösterildiğinde perakendecilere çözümler sunuyor. Fiyat hataları Google’ın sistemlerinden kaynaklanabilir. Yapılandırılmış veriler tek başına doğru fiyat gösterimini sağlamayabilir. Arama sonuçlarında doğru fiyatlandırma için Google Merchant Center’ı kullanın.

Google’ın SEO ofis saatleri Q&A videosunun son bölümünde, Kıdemli Arama Analisti John Mueller, arama sonuçlarında yanlış fiyatlarla ilgili endişeleri ele aldı. Google’ın ürünleriniz için yanlış fiyatlar göstermesiyle ilgili benzer sorunlar yaşıyorsanız, onun tavsiyeleri yardımcı olabilir.

Organik Arama Sonuçlarında Doğru Ürün Fiyatlarını Sağlama
Sorulardan biri, ürünleri için organik metin sonuçlarında doğru fiyatların nasıl gösterileceğine odaklanıyordu. Yanıtında, Mueller Google Merchant Center beslemelerine dikkat çekti. “Yapabiliyorsanız, Merchant Center beslemelerini kullanmanızı öneririm,” dedi. Merchant Center’ın fiyat verilerini doğrudan göndermenin yollarını sunduğunu belirtti. Bu seçeneği araştırmalarını önerdi, bunun arama sonuçlarında doğru fiyatları sağlamak için düşük çaba gerektiren bir yol olduğunu ima etti.

Farklı Para Birimlerinin Zengin Sonuçlarda Gösterilmesi
Oturum sırasında başka bir soru, zengin sonuçlarda yanlış para birimlerinin gösterilmesiyle ilgiliydi. Bu, müşterilerin arama sonuçlarıyla nasıl etkileşime girdiğini etkileyebilir, bu da kafa karışıklığına ve kaybedilen satışlara yol açabilir. Mueller, bu sorunun Google’ın sistemlerinin sayfaları çoğunlukla kopya olarak görmesinden kaynaklanabileceğini söyledi. Örneğin, Almanya ve İsviçre için neredeyse aynı içeriğe sahip sayfalarınız varsa, sistemlerimiz sayfaları kopya olarak görebilir, farklı bir fiyat gösterilse bile.

Bu sorunu çözmek için Mueller şunları önerdi:
– İçeriği farklılaştırın: Farklı bölgeler veya para birimleri için sayfalar, kopya olarak işaretlenmemek için yeterince farklı içeriğe sahip olmalıdır.
– Merchant Center kullanın: Önceki soruda olduğu gibi, Mueller fiyat bilgileri için yapılandırılmış verilere güvenmek yerine Merchant Center beslemelerini kullanmayı önerdi.

Anahtar Çıkarımlar
Bu Q&A, çevrimiçi mağazalar için yaygın bir zorluğu vurguluyor: Google’ın arama sonuçlarında doğru fiyatları göstermesini sağlamak. Google’ın doğru yapmasına yardımcı olmak için perakendeciler şunları yapmalıdır:
– Daha doğru fiyatlar sağlamak için Google Merchant Center’ı kullanmayı düşünün.
– Farklı ülke ürün sayfası sürümlerinin çok benzer olmamasını sağlayın, böylece kopya içerik sorunlarından kaçının.
– Fiyatların ve para birimlerinin arama sonuçlarında ve zengin snippet’lerde nasıl göründüğünü izleyin.
– Çözemediğiniz sorunlar varsa Google’ın yardım forumlarını kullanın.

Kaynak: https://www.searchenginejournal.com/google-offers-solutions-for-inaccurate-product-pricing-in-search/525059/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN