Google Arama, bu sayfa hakkında bölümüne Internet Archive’ın Wayback Machine bağlantılarını ekliyor

Google Arama, “Bu sayfa hakkında” özelliğine Internet Archive’ın Wayback Machine bağlantılarını ekleyerek bir değişiklik yapıyor. Bu, kullanıcıların belirli bir web sayfasının önceki sürümlerini görüntülemelerini sağlıyor.

Google, bu özelliği muhtemelen kullanıcıların önbellek bağlantısının kaldırılmasından şikayet etmeleri nedeniyle ekledi. Google sözcüsü, “Araştırma topluluğu da dahil olmak üzere birçok kişinin, mevcut olduğunda web sayfalarının önceki sürümlerini görebilmenin değerli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, ‘Bu sayfa hakkında’ özelliğimize Internet Archive’ın Wayback Machine bağlantılarını ekledik, böylece insanlara hızlı bir bağlam sağlamak ve bu yararlı bilgileri Arama yoluyla kolayca erişilebilir hale getirmek için,” dedi.

Bu özelliğe erişmek için, bir arama sonucunun yanındaki üç noktaya tıklayabilirsiniz. Bu, “Bu sonuç hakkında” özelliğini açacak ve burada “Bu Sayfa Hakkında Daha Fazla” seçeneğini seçerek o web sitesi için Wayback Machine sayfasına bir bağlantı ortaya çıkarabilirsiniz.

Internet Archive, dijital formda internet siteleri ve diğer kültürel eserlerin dijital bir arşivini sağlayan ve küratörlüğünü yapan kar amacı gütmeyen bir araştırma kütüphanesidir. Wayback Machine, 25 yılı aşkın süredir kamu webinin anlık görüntülerini koruyor. Google arama sonuçlarından sadece bir tık uzakta olan bu dijital zaman kapsülü, “şimdi-yalnızca” taramayı internet tarihine bir yolculuğa dönüştürüyor.

Pazarlama ile ilgili işler yapanlar için bu özellik oldukça önemlidir. Web sayfalarının önceki sürümlerine hızlı erişim, geçmiş kampanyaların ve içeriklerin nasıl değiştiğini analiz etmeyi kolaylaştırır. Bu, pazarlama stratejilerini geliştirmek ve geçmişteki hatalardan ders çıkarmak için değerli bir araç olabilir. Ayrıca, rakiplerin web sitelerinin zaman içindeki evrimini inceleyerek rekabet analizi yapma imkanı sunar. Bu bilgi, pazarlama stratejilerini daha bilinçli ve etkili bir şekilde planlamaya yardımcı olabilir.

Kaynak: https://searchengineland.com/google-search-adds-internet-archives-wayback-machine-links-to-about-this-page-446467

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN