Geçen yıl tedarik zincirinde iki çocuk işçi vakası bulduğunu söylüyor.

Bu makale, Shein’in 2023’ün ilk üç çeyreğinde tedarik zincirinde iki çocuk işçi vakası bulduğunu bildiriyor. Shein, bu keşifleri tedarikçileri denetleyerek ortaya çıkardığını belirtiyor. Şirket, çocukları 15 yaşın altındaki bireyler olarak tanımlıyor ve Çin’de 16 yaşın altındaki çocukların çalıştırılması yasak. Shein, bu ihlallerin tespit edilmesinin ardından söz konusu tedarikçilerle olan siparişleri askıya aldığını ve soruşturmalar başlattığını belirtiyor. Ekim 2023 itibarıyla, çocuk işçi kullanan tedarikçilerin sözleşmeleri derhal feshediliyor.

Shein’in dağınık tedarik zinciri, markanın ürünlerinin tek bir çatı altında veya tek bir şirket tarafından üretilmediği anlamına geliyor; bu da çalışma koşullarını ve potansiyel işçi hakları ihlallerini takip etmeyi zorlaştırıyor. Şirket ayrıca üçüncü taraf satıcılardan ürünler de satıyor. Shein ve benzeri rakiplerin ucuz ve hızlı ürünleri, işçilerin kötüye kullanıldığı gerçeğiyle yan yana duruyor. 2022’de Shein, fabrikaları yenilemek ve denetimleri artırmak için 15 milyon dolar harcayacağını söyledi, ancak takip raporları çok az değişiklik olduğunu gösterdi.

Shein, büyük ölçüde çevrimiçi olarak varlık gösteriyor ve influencer’lar markayı tanıtmak için “haul” videoları yayınlıyor. Şirket, ABD’deki olumsuz imajını düzeltmek için influencer’ları Çin’deki fabrikaları gezmeye davet etti ve halka açık etkinlikler düzenledi. Ancak, iş uygulamaları üzerindeki sürekli incelemelerle başa çıkmakta zorlanıyor. Uzmanlar, Shein’in bu yıl ABD’de halka açılma planlarının giderek daha az olası hale geldiğini söylüyor. Şirket daha yakın zamanda Londra’da halka açılmak için başvuruda bulundu.

Pazarlama ile ilgili işlerde çalışanlar için bu makale önemlidir çünkü Shein’in tedarik zincirindeki etik sorunlar, markanın itibarını ve müşteri güvenini doğrudan etkileyebilir. Pazarlamacılar, bu tür haberleri dikkate alarak markalarının etik duruşunu ve sosyal sorumluluklarını vurgulayan stratejiler geliştirebilirler. Ayrıca, tedarik zinciri şeffaflığı ve işçi hakları konularında daha duyarlı politikalar benimseyerek, marka sadakatini artırabilirler.

Kaynak: https://www.theverge.com/2024/8/27/24229755/shein-child-labor-fast-fasahion-transparency-report

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN