Deney, Soruların Başlıklarda Daha Fazla Erişim Sağladığını Buldu.

Bu makale, Threads algoritmasının nasıl çalıştığını daha iyi anlamak isteyenler için önemli bilgiler sunuyor. Business Insider muhabiri Katie Notopoulos, Threads üzerinde kullanıcı tepkilerini tetiklemek amacıyla çeşitli tartışmalı sorular yayınlayarak bir deney gerçekleştirdi. Sonuçlar, bu tür gönderilerin daha fazla yorum aldığını ve algoritmanın bu yorumları daha fazla önemsediğini gösterdi. Bu, Threads algoritmasının tartışmayı teşvik etmeye yönelik olduğunu ve yorumların, beğeniler ve yeniden paylaşımlardan daha fazla ağırlık taşıdığını ortaya koyuyor.

Meta, Threads’in Twitter’ın son hali ve şu anki X platformundan daha olumlu bir versiyonu olmasını istiyor. Bu nedenle, gerçek tartışmaları teşvik eden gönderilere odaklanmak, daha fazla insanın düşüncelerini paylaşmasını sağlayabilir. Ancak, bu tür tartışmaların, çevrimiçi kalabalıklar tarafından eleştirilme korkusuyla daha az kişinin düşüncelerini paylaşmasına da neden olabileceği belirtiliyor.

Meta’nın bu stratejisinin bir diğer nedeni ise, kendi üretken yapay zeka modellerini geliştirme çabası. Yapay zeka botlarını beslemek için insan girdilerine ve özellikle soru-cevap içeren insan tarafından üretilmiş konuşmalara ihtiyaç var. Reddit’in büyük dil modelleri için değerli bir veri kaynağı olarak görülmesinin nedeni de budur. Meta da benzer şekilde, algoritmalarını soru gönderilerini artıracak şekilde yönlendirmeyi amaçlıyor.

Pazarlama ile ilgili işlerde çalışanlar için bu makale, Threads üzerindeki varlıklarını artırmak için soru sormanın önemli olduğunu vurguluyor. Algoritma bu tür etkileşimleri tercih ediyor gibi görünüyor. Tartışmalı sorular sormak daha fazla yanıt almanızı sağlayabilir, ancak genel olarak tüm sorular sistemde bir miktar destek alacaktır.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/experiment-finds-that-questions-generate-more-reach-on-threads/726792/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN