Google, Reklamverenler İçin Yapay Zeka Gelişmelerini Duyurdu

Google, DMEXCO’da gerçekleştirdiği sunumda Google Ads için bir dizi yeni yapay zeka güncellemesi duyurdu. Bu yeni özellikler arasında gelişmiş yapay zeka yaratım desteği, yapay zeka varlık oluşturma, yeni yapay zeka parametre kontrolleri, geliştirilmiş raporlama ve daha fazlası bulunuyor.

Öncelikle, Google’ın yapay zeka reklam oluşturma araçları daha fazla dile genişletiliyor. Ocak ayında İngilizce olarak başlatılan “arama kampanyaları için konuşma deneyimi”, yalnızca açılış sayfanızın URL’sini ekleyerek işletmenizin tanımını, hedeflenecek ilgili anahtar kelimeleri, başlıkları, görselleri ve daha fazlasını oluşturmayı kolaylaştırıyor. Bu süreç, önümüzdeki aylarda Almanca, Fransızca ve İspanyolca dillerine genişletilecek.

Google ayrıca yapay zeka görüntü düzenleme araçlarını daha fazla kampanya türünde kullanılabilir hale getiriyor. Şu ana kadar Google reklamverenleri yalnızca Performance Max reklamları için Google’ın yapay zeka görüntü düzenleme araçlarını kullanabiliyordu, ancak yakında bu gelişmiş özelleştirme araçlarını Arama, Talep Üretimi, Uygulama ve Görüntülü reklam kampanyaları için de kullanabileceksiniz.

Google’ın görsel varlık oluşturma araçları altı yeni dilde (Almanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Felemenkçe ve İtalyanca) kullanılabilir hale gelirken, artık beş referans görsel ve bir istem sağlayarak ürün ve promosyon görselleri oluşturabileceksiniz.

Google ayrıca Performance Max kampanyaları için marka yönergelerini genişleterek yapay zeka tarafından oluşturulan varlıklar üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor ve reklam kampanyası performansını iyileştirmek için yapay zeka geri bildirim araçlarını geliştiriyor. Örneğin, yeni varlık kapsamı raporlaması, düşük performans gösteren varlık gruplarını belirlemenize ve bunları iyileştirmek için belirli öneriler almanıza yardımcı olacak.

Bu güncellemeler, reklamverenler için yapay zekanın potansiyel değerini vurguluyor. Google’ın gelişen yapay zeka sistemleri, reklamlarınızı maksimum performans için daha iyi hizalamanıza yardımcı olabilir. Görsel oluşturma araçları, çeşitli referans görseller sağlama kapasitesi ile Google’ın varlık oluşturma araçlarını daha değerli ve uygulanabilir hale getirebilir.

Pazarlama ile ilgili işler yapan kişiler için bu güncellemeler, reklam kampanyalarının etkinliğini artırmak ve daha hedefli, etkili reklamlar oluşturmak için önemli fırsatlar sunuyor.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/google-announces-ai-advances-for-advertisers/727427/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN