Google, Arama, Görüntüleme ve Daha Fazlası İçin Yapay Zeka Reklam Görüntü Düzenlemeyi Getiriyor

Bu makale, Google’ın yapay zeka destekli reklam görsel düzenleme özelliklerini daha fazla kampanyaya genişlettiğini ve bu durumun reklamverenler için yaratıcı yetenekleri nasıl artırdığını anlatıyor. Yapay zeka destekli görsel düzenleme, arama, Görüntülü Reklam Ağı, Uygulama ve Talep Üretim kampanyalarına genişletiliyor. Google’ın yapay zeka kampanya oluşturucusu, İngilizce konuşulan pazarların ötesine geçiyor. Google, yapay zeka otomasyonunu daha ayrıntılı reklamveren kontrolleri ile dengeliyor.

Google’ın arama, görüntülü reklam, uygulama ve talep üretim kampanya türlerindeki reklamverenler, yakında Performans Maksimum kampanyalarıyla sınırlı olan yapay zeka destekli reklam görsel düzenleme yeteneklerinden yararlanabilecekler. DMEXCO pazarlama konferansında, Google, makine öğrenimi destekli reklam yaratıcı araçlarına erişimi genişlettiğini duyurdu. Bu, pazarlamacıların görsel varlıkların üretimini ve optimizasyonunu ölçeklendirmede otomatikleştirmelerine olanak tanıyacak.

Yapay Zeka Görsel Düzenleme
Ana teknoloji, reklamverenin yaratıcı varlıkları ve marka yönergelerine dayalı olarak otomatik olarak duyarlı reklam görsellerini geliştirebilen, düzenleyebilen ve oluşturabilen Google’ın “Otomatik Görsel Düzenleme” teknolojisidir. Reklamcılık en iyi uygulamaları üzerine eğitilmiş makine öğrenimi modellerini kullanarak, yapay zeka şu görevleri yerine getirebilir:

– Farklı reklam yerleşimleri için görüntü boyutlandırmasını otomatikleştirme
– Ürün görüntülerinden istenmeyen arka planları kaldırma
– Marka renkleri, yazı tipleri ve logoları uygulama
– Video küçük resimleri ve sosyal medya varlıkları oluşturma
– Metinsel açıklamalardan tamamen yeni görüntüler oluşturma

İnsan Denetimi
Tamamen otomatik olmasına rağmen, reklamverenler tercih ettikleri düzenlemeleri seçme yeteneğine sahip olarak kontrolü elinde tutar. Yayınlamadan önce birden fazla varyasyon yan yana önizlenebilir. Yapay zeka görsel düzenleme, pazarlamacıların zamanını tasarruf ederken, daha iyi reklam performansı ve kanallar arasında marka tutarlılığı için yaratıcıları optimize etmeyi amaçlar.

Daha Fazla Dil Geliyor
Görsel iş akışı genişlemelerine ek olarak, Google, yapay zeka reklam yaratıcı yeteneklerinin önümüzdeki aylarda Almanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Hintçe ve Japonca olmak üzere altı yeni dilde kullanıma sunulacağını duyurdu.

Kaynak: https://www.searchenginejournal.com/google-brings-ai-ad-image-editing-to-search-display-more/527329/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN