2024’te Google Ads reklam metni: ne işe yarar ve ne işe yaramaz

Bu metin, Google Ads reklam metinlerinin başarısı için önemli olan unsurları ve 2024 yılında neyin işe yarayıp neyin yaramadığını analiz ediyor. Optmyzr, bir milyondan fazla reklamı inceleyerek performansı artıran faktörler hakkında yeni bilgiler sunuyor.

Neden önemli? PPC uzmanları için sağlam bir reklam metni stratejisine sahip olmak kritik öneme sahiptir. Ancak, yılların uzmanları bile en iyi yaklaşımı değerlendirmekte zorlanıyor. Bu araştırma, doğru yolu bulmanıza yardımcı olabilir.

Önemli bulgular:

– Google’ın Ad Strength metriği, performansla doğrudan bir ilişki göstermiyor. “Orta” Ad Strength’e sahip RSAs, “mükemmel” Ad Strength’e sahip olanlardan daha iyi CPA, dönüşüm oranları ve ROAS gösterdi.
– Reklamlarda varlıkları belirli pozisyonlara sabitlemek (pinning) tartışmalı bir taktiktir. “Bazı sabitleme” yapılan reklamlar, maliyet bazlı metriklerde iyi performans gösterirken, tamamen sabitlenmiş reklamlar daha yüksek CTR’ler gösterdi.
– Başlık biçimi konusunda, cümle biçimi (sentence case) başlık biçiminden (title case) daha iyi performans gösterdi.
– Reklam uzunluğu konusunda, daha kısa başlıklar daha uzun olanlardan daha iyi performans gösterdi. Ancak, daha uzun açıklamalar hafif bir avantaj sağladı.

Sonuç: Google’ın Ad Strength metriğine veya eski yaratıcı alışkanlıklara takılmayın. Bunun yerine, etkili ve özlü mesajlar oluşturmaya odaklanın ve verilerin rehberliğinde kararlar alın.

Bu makale, pazarlama ile ilgili işleri olan kişiler için önemlidir çünkü reklam metinlerini optimize etmek ve performansı artırmak için somut ve veri odaklı öneriler sunar. Bu bilgiler, reklam kampanyalarının etkinliğini artırmak ve daha iyi sonuçlar elde etmek için kullanılabilir.

Kaynak: https://searchengineland.com/google-ads-ad-copy-what-works-doesnt-446650

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN