TikTok, ABD hükümetine karşı verdiği varoluşsal mücadelede şüpheci bir yargıçlar paneliyle karşı karşıya.

TikTok, 170 milyon Amerikalı tarafından kullanılan bir uygulama, geleceğini üç hakimin ellerine bırakmış durumda. Şirket, Pazartesi günü yapılan sözlü savunmalar sırasında varlığını savundu, ancak hakimler TikTok’un davasına karşı büyük bir şüphe gösterdi. TikTok ve “TikTok yasağı” olarak bilinen yasayı engellemek için dava açan bir grup içerik üreticisinin avukatları, DC Temyiz Mahkemesi’nde üç hakimden oluşan bir panele karşı savunmalarını yaptı. Yasa, uygulamanın Çinli sahibi ByteDance’ten ayrılmasını talep ediyor, ancak şirket bu ültimatomun aslında TikTok ve içerik üreticilerinin konuşma özgürlüğünü kısıtlayacağını ve Amerikalıların alabileceği bilgileri yanlış bir şekilde sınırlayacağını savunuyor. Adalet Bakanlığı ise yasayı savunarak, yabancı bir düşman hükümete maruz kalma iddiaları nedeniyle ulusal güvenlik riski oluşturan bir şirkete karşı uygun ve hedeflenmiş bir eylem olduğunu belirtti.

Pazarlama ile ilgili işler yapan kişiler için bu makale önemli çünkü TikTok’un geleceği belirsiz ve bu belirsizlik, platformu pazarlama stratejilerinde kullananlar için büyük bir etki yaratabilir. TikTok’un yasaklanması veya sahiplik değişikliği, platformda yapılan pazarlama kampanyalarının ve içerik stratejilerinin yeniden değerlendirilmesini gerektirebilir. Pazarlamacılar, bu gelişmeleri yakından takip ederek alternatif platformlar ve stratejiler geliştirmeli ve olası değişikliklere hazırlıklı olmalıdır. Ayrıca, bu durumun diğer yabancı sahipli medya şirketlerine de yansıyabileceği göz önünde bulundurulmalı ve geniş bir perspektifle değerlendirilmelidir.

Kaynak: https://www.theverge.com/2024/9/16/24246568/tiktok-v-garland-oral-arguments-dc-circuit

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN