Google, Basit Faktörlerin Sıralama Sinyalleri Olmamasının Nedenini Açıklıyor

Bu metin, Google’ın John Mueller’in LinkedIn’de yaptığı bir paylaşımı ele alıyor. Mueller, site kalitesinin iki özelliğinin (geçerli HTML ve yazım hataları) sıralama faktörleri olmadığını belirtiyor. Bu, diğer algılanan kalite göstergelerinin de sıralama faktörü olmayabileceğini öne sürüyor.

Mueller, geçerli HTML’nin ve yazım hatalarının sıralama faktörü olmadığını çünkü spam yapanların kolayca geçerli HTML kullanarak web sayfası şablonları oluşturabileceğini belirtiyor. Aynı şekilde, yazım hatalarının da sıralama faktörü olmadığını ifade ediyor.

Geçerli HTML, bir web sayfasının kodunun HTML kurallarına uygun olması anlamına gelir. Ancak, Mueller’e göre, geçerli HTML’nin sıralama faktörü olması düşük bir standart olurdu. Aynı şekilde, yazım hatalarının olmaması da sıralama faktörü değildir.

Mueller, SEO’ların kalite sinyalleri olarak yanlış yorumladıkları birçok şey olduğunu belirtiyor. Örneğin, “yazarlık” ve “içerik incelemeleri” gibi sinyallerin Google’ın sıralama faktörleri olarak yanlış anlaşıldığını ve birçok insanın zamanını boşa harcadığını ifade ediyor.

Mueller’in paylaşımından çıkarılacak bir ders, bir şeyin sıralama faktörü olup olmadığını merak ediyorsanız, önce Google’ın bunu açıkça belirtip belirtmediğini kontrol etmektir. Eğer Google bunu belirtmemişse ve herhangi bir spam yapanın bunu kolayca yapabileceği bir şeyse, büyük olasılıkla bu bir sıralama faktörü değildir.

Sonuç olarak, bir şeyin sıralama faktörü olmaması, web yayıncılarının ve site sahiplerinin bunu yapmayı bırakması gerektiği anlamına gelmez. Kullanıcılar için iyi olan ve güven inşa eden şeyler yapmak her zaman iyi bir uygulamadır. Google, bir web sitesinin yüksek kaliteli, yararlı ve yardımcı olup olmadığını belirlemek için kullanıcıların veya diğer web sitelerinin verdiği sinyalleri almaya çalışır, bu nedenle güven ve memnuniyet oluşturan her şey muhtemelen iyi bir şeydir.

Kaynak: https://www.searchenginejournal.com/google-on-why-simple-factors-arent-ranking-signals/527064/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN