Facebook ve Instagram, düzenlenmiş içerikteki yapay zeka etiketlerini daha az belirgin hale getiriyor.

Meta, Instagram, Facebook ve Threads platformlarında düzenlenmiş veya yapay zeka kullanılarak manipüle edilmiş içerikleri etiketleme şeklini güncelliyor. Meta, güncellenmiş bir blog yazısında, “AI Bilgisi” etiketinin kullanıcı adının hemen altında değil, görüntülerin ve videoların sağ üst köşesindeki bir menüde görüneceğini duyurdu. Kullanıcılar bu menüye tıklayarak AI bilgisi olup olmadığını kontrol edebilir ve nelerin ayarlandığını okuyabilirler. Meta, bu değişikliklerin, platformlarda kullanılan yapay zekanın kapsamını daha iyi yansıtmak için yapıldığını belirtti.

Bu etiket, Temmuz ayında Meta’nın “Yapay Zeka ile Yapıldı” etiketinin, fotoğrafçılar ve içerik oluşturucular tarafından yanlış etiketlendiği için eleştirilmesinin ardından tanıtıldı. Meta, güncellemede, AI araçları tarafından oluşturulan içerik için “AI bilgisi” etiketini göstermeye devam edeceklerini ve bu etiketin, endüstri tarafından paylaşılan sinyaller veya birinin kendisi tarafından açıklanması nedeniyle olup olmadığını paylaşacaklarını belirtti. Bu değişiklikler önümüzdeki hafta yayılmaya başlayacak.

Meta’nın bahsettiği “endüstri tarafından paylaşılan sinyaller”, Adobe’nin C2PA destekli İçerik Kimlik Bilgileri meta verileri gibi sistemlere atıfta bulunuyor. Bu meta veriler, Firefly yapay zeka araçları kullanılarak yapılan veya düzenlenen herhangi bir içeriğe uygulanabilir. Google’ın kendi yapay zeka araçları tarafından oluşturulan içeriğe uygulandığını söylediği SynthID dijital filigranlar gibi benzer sistemler de mevcut. Ancak, Meta hangi sistemleri veya kaç tanesini kontrol ettiğini açıklamadı.

Gerçek görüntülerdeki etiketlerin tamamen kaldırılması, özellikle yeni telefonlarda bulunan yapay zeka düzenleme araçları giderek daha ikna edici hale geldikçe, kullanıcıların yanıltılmaktan kaçınmasını zorlaştırabilir.

Pazarlama ile ilgili işler yapanlar için bu güncelleme önemli olabilir çünkü yapay zeka ile düzenlenmiş içeriklerin etiketlenme şekli değişiyor. Bu, pazarlamacıların içeriklerinin nasıl algılandığını ve etiketlendiğini anlamalarını gerektirir. Ayrıca, yapay zeka araçlarının kullanımının artmasıyla birlikte, bu araçların pazarlama stratejilerine nasıl entegre edileceği konusunda bilgi sahibi olmaları önemlidir.

Kaynak: https://www.theverge.com/2024/9/12/24242998/facebook-instagram-ai-label-update-edited-content

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN