Google, veri gizliliği için gizli eşleştirme başlatıyor.

Google, bugün, gizli eşleştirme adı verilen ve gizli bilgi işlem teknolojisinden yararlanarak, birinci taraf verilerinizi güvenli bir şekilde hedef kitle oluşturma ve kampanya ölçümü için bağlamanızı sağlayan yeni bir gizlilik odaklı çözümünü duyurdu.

Gizli bilgi işlem, Verilen Yürütme Ortamları (TEEs) kullanarak verileri işleme sırasında korur ve bu sayede Google dahil hiç kimse bilgilere erişemez.

Neden önemli: Veri gizliliği düzenlemeleri sıkılaştıkça ve tüketiciler daha fazla şeffaflık talep ettikçe, reklamverenlerin Google Ads platformlarının veri işleme güvenliğini sağlama konusunda basit bir yol sunması reklamverenlerin çıkarına olacaktır.

Detaylar: Gizli eşleştirme, müşteri kimlikleri gibi hassas bilgileri koruyarak iş verilerini işleme sırasında izole eder. Google Cloud’un finans ve sağlık gibi sektörlerde güvenli veri işleme için zaten kullanılmış olan Confidential Space teknolojisini kullanır.

Nasıl çalışır: TEEs, ürünün koduna şeffaflık ve verilerin doğru işlendiğine dair “kanıt” gibi teknik güvenceler sunarak varsayılan olarak ek güvenlik sağlar. TEEs, hassas verileri korumak için yaygın olarak kullanılır ve Google Ads, reklamverenler için veri gizliliğini artırmak amacıyla bu kanıtlanmış teknolojiyi kullanacaktır.

Genel bakış: Gizli eşleştirme, Google’ın gizlilik ve güvenlik konusundaki daha geniş taahhüdünün bir parçasıdır. Reklamverenler, ek bir maliyet olmadan gelişmiş korumalardan faydalanacaktır. Google ayrıca TEE mimarisini paylaşmakta ve daha geniş reklam ekosisteminin benzer çözümleri benimsemesine yardımcı olmak için açık kaynak örnekleri sunmaktadır.

Gelecek: Gizli eşleştirme, Google Ads’de Müşteri Eşleştirme için artık varsayılan olarak kullanılmaktadır. Şifreleme desteği gibi daha fazla özellik, önümüzdeki aylarda daha fazla reklam ürününe genişleyerek küresel olarak kullanıma sunulacaktır.

Google, Chrome’da üçüncü taraf çerezlerini kaldırmaktan vazgeçtikten sonra, gizlilik teknolojilerini ilerletmeye odaklanıyor ve gizli bilgi işlem, güvenli, veri odaklı reklamcılığın geleceğinde merkezi bir rol oynayacak.

Kaynak: https://searchengineland.com/google-confidential-matching-launch-446503

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN