Google, Arşivlenmiş Bağlantıları Göstermek İçin Wayback Machine ile Ortaklık Kuruyor

Google, Wayback Machine ile Ortaklık Kurdu: Arşivlenmiş Bağlantıları Görüntüleyin

Google, The Internet Archive’ın “Wayback Machine” ile yeni bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu ortaklık, bir web sitesinin önceki sürümlerini taramayı ve eski, potansiyel olarak kaldırılmış içeriği bulmayı kolaylaştıracak. Bu süreç, Google Arama üzerinden doğrudan arşivlenmiş web sayfalarını görüntülemenizi sağlayacak, böylece bir sitenin geçmişte paylaştığı içeriklere daha derinlemesine bakabileceksiniz.

Wayback Machine’in açıklamasına göre:
“Bu yeni özelliğe erişmek için Google’da her zamanki gibi bir arama yapın. Her arama sonucunun yanında üç nokta bulunacak ve bunlara tıklamak ‘Bu Sonuç Hakkında’ panelini açacak. Bu panelde, ‘Bu Sayfa Hakkında Daha Fazla Bilgi’yi seçerek, o web sitesi için Wayback Machine sayfasına bir bağlantı bulacaksınız.”

Bu bağlantı aracılığıyla, web sayfasının önceki sürümlerini görüntüleyebileceksiniz. Wayback Machine, eski belgeleri ortaya çıkarmak ve markaların farklı unsurları nasıl ilettiğini izlemek için kullanışlı bir kaynaktır. Google kullanıcıları, özellikle Google’ın bu yılın başlarında önbellek bağlantılarını kaldırmasından bu yana, bu özelliği talep ediyordu.

Google’a göre:
“Birçok insanın, araştırma topluluğu da dahil olmak üzere, mevcut olduğunda web sayfalarının önceki sürümlerini görebilmeyi değerli bulduğunu biliyoruz. Bu nedenle, ‘Bu sayfa hakkında’ özelliğimize Internet Archive’ın Wayback Machine bağlantılarını ekledik, böylece insanlara hızlı bir bağlam sağlamak ve bu yararlı bilgiyi Arama aracılığıyla kolayca erişilebilir hale getirmek istedik.”

Bu ortaklık, özellikle pazarlama profesyonelleri için önemli. Web sitelerinin geçmiş sürümlerine erişim, markaların iletişim stratejilerindeki değişiklikleri izlemek ve rakip analizleri yapmak için değerli bir araç olabilir. Ayrıca, eski içeriklerin yeniden değerlendirilmesi ve stratejik kararlar alınması için de kullanılabilir.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/google-partners-with-wayback-machine-to-display-archived-links/726787/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN