Veri Entegrasyonunda İşletmelerin Karşılaştığı En Büyük Zorluklar

Bu makale, veri entegrasyonu konusunda işletmelerin karşılaştığı en büyük zorlukları ele almaktadır. Nexla ve Ascend2 tarafından yapılan araştırmaya göre, güvenlik ve yönetişim, çeşitli kaynaklardan veri entegre etmeye çalışan işletmelerin karşılaştığı en büyük engellerdir. Bu rapor, Nisan 2024’te 50 milyon doların üzerinde yıllık gelire sahip ABD şirketlerinde çalışan 314 veri entegrasyonu profesyoneli ile yapılan bir anketin verilerine dayanmaktadır.

Katılımcılar, organizasyon içinde çeşitli kaynaklardan veri entegre ederken karşılaştıkları en büyük zorlukların güvenlik endişeleri (%56) ve güvenlik ve yönetişim sorunları (%44) olduğunu belirtmişlerdir. Çoğu veri entegrasyonu profesyoneli, veri entegrasyon sorunları nedeniyle işletmelerinin ayda en az bir kez kesinti yaşadığını söylemektedir. Veri entegrasyonu profesyonelleri, veri birikimlerine katkıda bulunan en önemli faktörlerin veri kaynaklarının karmaşıklığı (%49), yetersiz iş gücü/ekip becerileri (%43) ve süreçte otomasyon eksikliği (%42) olduğunu belirtmişlerdir.

Katılımcılar, veri entegrasyonu girişimlerinin başarısını ölçmenin en önemli yollarının veri doğruluğunun iyileştirilmesi (%69), maliyet tasarrufu (%59) ve zaman tasarrufu (%58) olduğunu söylemektedirler.

Bu makale, pazarlama ile ilgili işlerde çalışanlar için önemlidir çünkü veri entegrasyonu, pazarlama stratejilerinin etkinliğini artırmak için kritik bir rol oynar. Güvenlik ve yönetişim sorunlarını çözmek, veri doğruluğunu artırmak ve otomasyonu geliştirmek, pazarlama kampanyalarının daha verimli ve etkili olmasını sağlar. Bu bilgiler, pazarlama profesyonellerinin veri entegrasyonu süreçlerini iyileştirerek işlerini daha başarılı hale getirmelerine yardımcı olabilir.

Kaynak: https://www.marketingprofs.com/charts/2024/51925/top-data-integration-challenges-businesses

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN