YouTube, Tanıtımlar için Web Sitesi Ziyaretleri Hedefi Ekliyor

YouTube, ücretli tanıtımlar aracılığıyla sitenize trafik çekmenin başka bir yolunu ekledi ve YouTube Studio’da mevcut olan doğrudan kampanya seçeneklerine yeni bir “Web Sitesi Ziyaretleri” hedefi ekledi.

Bu örnekte görebileceğiniz gibi, YouTube Studio aracılığıyla basit tanıtımlar yürüten kanal yöneticileri artık hedef olarak “Web Sitesi Ziyaretleri”ne odaklanabilirler. Bu, Google Ads’te mevcut olan daha gelişmiş reklam seçeneklerine ek olarak sunulmaktadır. YouTube’a göre:
“İdeal kitlenizi bulmak ve video izlenimlerini site ziyaretçilerine dönüştürmek her zamankinden daha kolay. YouTube’dan doğrudan tanıtımları kullanarak büyüme hedeflerinize ulaşın. Ülke ve dil hedefleme gibi birkaç hızlı girdi sağlayın ve reklamınızı çalıştırmaya başlayın. Zamanla, sonuçlar almaya başlayabilir ve YouTube Studio’daki Tanıtımlar sekmesinde oluşturduğunuz site ziyaretlerini takip edebilirsiniz.”

Google, bunun sahip olduğunuz siteye trafik artırmanın daha doğrudan bir yolunu sağlayacağını, yanıtı daha iyi ölçebileceğinizi ve ek tanıtım ve bağlantı fırsatlarını kullanabileceğinizi belirtiyor. YouTube, kanalların bu yeni hedefi Shorts, ana akış ve atlanabilir akış içi reklamlarda gösterilen reklamlarda kullanabileceğini söylüyor. “Bu videolar “Sponsorlu” olarak etiketlenecek. Açıklığa kavuşturmak gerekirse: tanıtımlar, kanalınızın YouTube’daki organik erişimi ve keşfi ile ek olarak gelir ve reklamlardan kazanılan aboneler ve izlenme süresi YouTube İş Ortağı Programı uygunluğuna sayılmayacaktır.”

Google ayrıca markaların ve içerik oluşturucuların daha gelişmiş video reklam kampanyaları için Google Ads’i kullanmaları gerektiğini belirtiyor. Ancak, YouTube’dan trafik çeken daha küçük ölçekli tanıtımlar için bu, araç setinizde kullanışlı bir seçenek olabilir.

Video pazarlama yaklaşımınız için başka bir düşünce.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/youtube-adds-website-visits-goal-for-promotions/726507/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN