YouTube, içerik oluşturucuları yapay zeka taklitçilerinden korumak için yeni araçlar geliştiriyor.

YouTube, içerik oluşturucularının seslerini veya benzerliklerini yapay zeka kullanarak kopyalayan içeriklere karşı daha fazla kontrol sağlamalarına yardımcı olacak yeni araçlar geliştiriyor. YouTube, bu yeni benzerlik yönetim teknolojisinin içerik oluşturucularını ve ortaklarını koruyacağını ve aynı zamanda sorumlu yapay zeka geliştirmeyi teşvik ederek yapay zekanın yaratıcı potansiyelini kullanmalarına olanak tanıyacağını belirtti. İlk araç, “sentetik şarkı söyleme tanımlama teknolojisi” olarak tanımlanıyor ve sanatçıların ve içerik oluşturucuların yapay zeka kullanarak şarkı söyleme seslerini simüle eden YouTube içeriğini otomatik olarak tespit etmelerini ve yönetmelerini sağlayacak. YouTube, bu aracın mevcut Content ID telif hakkı tanımlama sistemi içinde yer aldığını ve gelecek yıl bir pilot program altında test etmeyi planladığını söylüyor. Bu duyuru, YouTube’un geçen Kasım ayında müzik etiketlerine müzisyenlerin yapay zeka klonlarını kaldırma sözü vermesinin ardından geldi. Yapay zeka müzik araçlarının hızlı gelişimi ve erişilebilirliği, sanatçılar arasında intihal, kopyalama ve telif hakkı ihlali konusunda endişelere yol açtı. Bu yılın başlarında, Billie Eilish, Pearl Jam ve Katy Perry gibi 200’den fazla sanatçı, yetkisiz yapay zeka tarafından üretilen taklitleri “insan yaratıcılığına saldırı” olarak nitelendiren açık bir mektup yazdı ve performansçıların geçim kaynaklarını korumak için daha fazla sorumluluk talep etti. Ayrıca, içerik oluşturucuların, aktörlerin, müzisyenlerin ve sporcuların yüz derin sahtekarlıklarını tespit edebilen ayrı bir araç da geliştiriliyor. Sistem hala aktif olarak geliştiriliyor ve YouTube, ne zaman kullanıma sunulacağını belirtmedi. YouTube ayrıca, platformu kazıyarak yapay zeka araçları geliştiren herkese karşı sert önlemler almayı taahhüt ediyor. “İçerik oluşturucu içeriğine yetkisiz erişimin Hizmet Şartlarımızı ihlal ettiğini açıkça belirttik,” diyen platform, bu faaliyetlere karşı korumaların kazıyıcıların YouTube’a erişimini engellemeyi ve kazıma tespit sistemlerine yapılan yatırımları içerdiğini belirtti. “Yapay zeka geliştikçe, insan yaratıcılığını artırması gerektiğine inanıyoruz, yerini almamalı,” diyen YouTube, “Ortaklarımızla çalışarak gelecekteki ilerlemelerin seslerini yükseltmesini sağlamak için kararlıyız ve endişeleri ele almak ve ortak hedeflerimize ulaşmak için koruma önlemleri geliştirmeye devam edeceğiz.” YouTube ayrıca, içerik oluşturuculara üçüncü taraf yapay zeka şirketlerinin platformdaki içeriklerini nasıl kullanmalarına izin verileceği konusunda daha fazla seçenek sunmanın yollarını geliştirdiğini ve bu yılın ilerleyen zamanlarında daha fazla ayrıntı paylaşacağını söylüyor.

Pazarlama ile ilgili işler yapan kişiler için bu makale önemlidir çünkü YouTube’un yeni araçları, içerik oluşturucuların yapay zeka tarafından kopyalanmasını önleyerek orijinal içeriklerin korunmasını sağlar. Bu, markaların ve içerik oluşturucuların özgünlüklerini koruyarak güvenilirliklerini artırmalarına yardımcı olabilir. Ayrıca, yapay zeka teknolojilerinin sorumlu bir şekilde kullanılması, pazarlama stratejilerinde etik ve yasal uyumluluğun sağlanmasına katkıda bulunur. Bu bilgiler, pazarlama profesyonellerinin içerik stratejilerini geliştirirken yapay zeka teknolojilerinin potansiyel risklerini ve fırsatlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir.

Kaynak: https://www.theverge.com/2024/9/5/24236841/youtube-ai-detection-tools-creators-singing-deepfakes

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN