Ağustos Güncellemesi: IAB 2024’te Reklam Harcamaları ve Büyüme Fırsatlarını Gösteriyor

Bu sabah, IAB tarafından yayınlanan “The Outlook Study: August Update” raporu, 2023 Kasım ayında yapılan ilk çalışmanın bir güncellemesi olarak sunuldu ve 2024’ün geri kalanı için öngörülen reklam harcamaları, fırsatlar ve zorluklara dair bir anlık görüntü sağladı. Çalışma, yıl boyunca meydana gelen değişimleri özetleyerek markalar ve ajanslardaki reklam yatırım karar vericilerinin mevcut bakış açılarını yakalıyor.

Dijital pazarlamacılar için bazı önemli çıkarımlar şunlardır:

– Alıcılar, 2023 sonunda öngörülen %9.5’lik artıştan %11.8’e yükselterek 2024 reklam harcama projeksiyonlarını artırdı.
– Neredeyse tüm kanalların yıllık büyüme oranlarının artması bekleniyor, hatta Lineer TV bile toparlanıyor.
– Perakende medyasının yükselişi devam ediyor, alıcılar yıllık projeksiyonlarını %21.8’den %25.1’e revize etti.
– Alıcılar, yeni KPI’lara olan ilgi azalırken, erişim optimizasyonuna yönelik çabalarını kaydırarak çapraz huni KPI’larına odaklanmaya devam ediyor.
– Ölçüm zorlukları sektör için devam ederken, ekonomik endişeler azalıyor.

2024’te reklam harcamalarının artması, başkanlık seçimleri ve Yaz Olimpiyat Oyunları gibi döngüsel olaylar etrafında artan siyasi harcamalar tarafından yönlendiriliyor. IAB’nin 200 alıcı tarafı reklam yatırım karar vericisiyle yaptığı son e-posta anketine göre, neredeyse tüm kanalların yıllık büyüme oranlarının artması bekleniyor.

Perakende medyasının büyümeye devam etmesi bekleniyor çünkü özellikle tüketici paketli mallar (CPG) ve güzellik kategorilerindeki alıcılar bu yıl ABD’de artış gösterecek. Ancak dijital pazarlamacılar hala bazı zorluklarla karşı karşıya. Örneğin, yeni reklam KPI’larına olan ilginin azalması, çapraz huni hedeflerine ulaşmak için yerleşik metriklerin yeniden incelenmesi ve kullanılması gerektiğini gösteriyor.

Ekonomik endişeler azalırken, çapraz kanal medya ölçümü yürütme konusundaki endişe artmış durumda. Medya yakınsaması ivme kazandıkça, çapraz kanal ölçümü büyük reklamverenler için en önemli öncelik olmaya devam ediyor.

Bu rapor, dijital pazarlamacılar için 2024’teki fırsatları ve zorlukları anlamak açısından kritik öneme sahiptir ve reklam harcamalarını optimize etmek için stratejilerini ayarlamalarına yardımcı olabilir.

Kaynak: https://www.searchenginejournal.com/august-update-from-iab-shows-ad-spend-opportunities-for-growth-in-2024/526184/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN