2024’teki Önemli Video İçerik Trendlerini Vurgulayan Yeni Rapor

Tubular Labs, sosyal medya videolarının durumu hakkında en son raporunu yayınladı ve büyük sosyal uygulamalarda video etkileşimini yönlendiren ana trendleri vurguladı. Tubular Labs, 28 milyon içerik oluşturucudan 11 milyardan fazla videoyu içeren bir veritabanı ile içerik stratejilerini güçlendirmeye yardımcı olacak içgörüler sağlar. Bu veri seti ile şirket, ana değişimler hakkında bazı göstergeler sunabilir ve 36 sayfalık H2 güncellemesinde bazı ilginç noktalar bulunmaktadır.

Tubular, kısa video kliplerin daha uzun versiyonlarında büyük bir artış olduğunu bildirdi. YouTube’da, kısa video yüklemeleri (30 saniyenin altında) yılın ilk yarısında çift haneli artış gösterdi. Ancak daha uzun klipler (30 saniyeden uzun) %39 arttı. TikTok’ta, trend daha uzun yüklemelere doğru kayıyor ve 1 ila 2 dakika arasındaki klipler de büyük bir sıçrama görüyor. Bu, içerik stratejinizde dikkate almanız gereken önemli bir trend olabilir; kullanıcılar artık daha uzun videolarla etkileşime geçmek istiyor gibi görünüyor.

Tubular ayrıca TikTok’ta yükselen içerik trendleri ve nişler hakkında içgörüler sağladı. “Güzellik” ve “Müzik” mantıklı, ancak “İş ve Finans” kliplerinin uygulamada bu kadar önemli bir artış gösterdiğini tahmin etmiyordunuz. Bu kategorideki en popüler trendler arasında “Genç yaşta ev sahipliği”, “Viral finans ipuçları”, “Girişimciler için finansal hizmetler” ve “Latino iş başarısı” yer alıyor. Bu sektörlerde çalışıyorsanız, uygulamaya daha derinlemesine bakmak faydalı olabilir.

Instagram etkileşimi artıyor ve bu, Meta’nın kullanıcı akışlarına daha fazla AI önerilen içerik ekleme çabalarıyla örtüşüyor. Nisan ayında Meta, kullanıcıların IG’de gördüğü içeriğin %50’sinin artık takip ettiğiniz profillerden değil, AI önerilerinden geldiğini bildirdi. Facebook video yüklemeleri de bu yıl önemli ölçüde arttı. Tubular’ın tam raporunda, her birini yönlendiren faktörleri ve konuları derinlemesine inceleyen çeşitli ana trendler hakkında daha fazla içgörü bulunmaktadır. Video içeriğinizi en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, göz atmaya değer.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/new-report-highlights-key-video-content-trends-in-2024/726127/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN