X, xAI Eğitim Setinden AB Kullanıcılarını Hariç Tutuyor.

Bu makale, Elon Musk’ın genişleyen yapay zeka (YZ) hedefleri için bir geri adım gibi görünüyor. Musk’ın xAI projesi donanım yığını üzerinde çalışmaya devam ederken, proje, kamuya açık X verilerini dil modellerini beslemek için nasıl kullandığına dair yasal bir itirazın ardından AB kullanıcı verilerini veri setinden çıkarmak zorunda kaldı. xAI girişiminin uzun süredir bir parçası olarak, proje modellerini oluşturmak için X’ten kamuya açık gönderileri kullanıyor. Bu modeller şimdi X’in YZ sohbet botu Grok’u güçlendiriyor ve X’in yakın zamanda “Colossus” YZ eğitim sistemini genişletmesiyle, bu verileri daha fazla kullanacak gibi görünüyor. Ancak AB yetkilileri, gelişen veri gizliliği yasaları kapsamında bu tür kullanım için rıza gereksinimleri konusunda endişelerini dile getirdi. GDPR kapsamında, X’in AB kullanıcılarından verilerinin ek amaçlar için kullanımı konusunda açık izin alması gerekiyor.

X başlangıçta bu kullanımın mevcut izinleri içinde olduğunu ve yasal itiraza karşı savaşacağını söyledi, aynı zamanda kullanıcı hesap seçeneklerine, gönderilerinizi ve uygulamadaki etkinliğinizi Grok YZ sohbet botunu eğitmek için kullanma izni veren yeni, açık bir ayar ekledi. Ancak şimdi, X’in bu tür izinleri alma yaklaşımını geliştirmesi gerektiğini kabul ettiği görülüyor. Sonuç olarak, AB kullanıcılarının kamuya açık gönderilerini tamamen hariç tutmaya karar verdi. Bu, özellikle Avrupa haberleri ve güncellemeleri etrafında uygulama için büyük bir darbe olabilir ve Grok’un ilgili sorgulara yanıt verme kapasitesini etkileyebilir. X’in YZ botunun ana satış noktası, X sohbetine dayalı olarak en son haberler hakkında anında yanıtlar verebilmesidir, diğer YZ sohbet botları ise günler, hatta aylar geride kalır. Ancak AB girdisi olmadan, Grok’un yanıt tabanından çok fazla potansiyel içgörü kaybolur.

Belki X’in bunun etrafında bir yolu vardır ve AB kullanıcı rızasını almak için yeni bir yaklaşım üzerinde çalışıyor. Ancak şu anda, Grok ve xAI’nin daha geniş teklifleri, toplam 100 milyon kullanıcıdan çok fazla içgörü kaybediyor. Yine de, X’in bölgede sürekli bir kullanım düşüşü yaşadığı görülüyor. Belki de AB kullanıcı içgörüsü bu bağlamda eskisi kadar değerli değildir, ancak 100 milyon kullanıcı veya X’in kullanıcı tabanının %20’si, kaybedilecek çok fazla bilgi demektir. Muhtemelen, X bu konuda kısa süre içinde yenilenmiş bir yaklaşım ile ortaya çıkacaktır.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/x-excludes-eu-users-from-xai-training-set/726122/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN