Google Arama, forum içeriği için yeni bir görüntüleme testi yapıyor.

Google, forum içeriklerini arama sonuçlarında yeni bir görüntü ve kullanıcı arayüzü ile test ediyor. Google sözcüsü, “Arama sonuçlarında forum içerikleri için yeni bir görüntü test ediyoruz, böylece insanlar en iyi yorumları ve ilgili tartışmaları hızlıca görebilir ve faydalı bilgilere ulaşabilir,” dedi.

Bu yeni görüntü nedir? Yeni görüntü, belirli bir tartışma forumu başlığındaki “en iyi yorumları” ve o konuyla ilgili diğer tartışmaları öne çıkaracak.

Google, arama yapanların genellikle bir konuyla ilgili diğer insanların deneyimlerinden öğrenmek istediklerini belirtti ve bu nedenle Google Arama’da bu deneyimleri öne çıkarmanın yeni yollarını deniyor. Bu, daha önce “Tartışmalar ve Forumlar” özelliği ve “Forumlar” filtresi olarak adlandırılan perspektiflere ek olarak geliyor.

Google, yıllardır “en iyi cevapları” gösterdiğini, ancak bu yeni kullanıcı arayüzünün arama yapanlara daha fazlasını gösterdiğini belirtti. Ayrıca, bazı durumlarda Google’ın bu ek detayları göstermek için forumlarla anlaşmaları olduğunu söyledi. Bu, Reddit ortaklığı ile ilgili olabilir. Ancak Google, yüzlerce forum ve diğer topluluklardan içerik sunduğunu ekledi.

Görünümü nasıl? Google temsilcisinin gönderdiği arayüzün bir örneği, “en iyi yorumlar” ve “ilgili içerik” bölümlerini gösteriyor.

Sıralamalara etkisi yok. Google, bu arama özelliğinin sıralamaları etkilemediğini söyledi. Yani, forum sayfalarının belirli bir sorgu için Google Arama’da nasıl sıralandığını etkilemez. Bu, insanların bu içeriğe erişmesi için sadece yeni bir yol ve forum içeriğinin zaten sonuçlarda göründüğü aramalarda ortaya çıkıyor.

Neden önemli? Google, arama sonuçlarında yeterince forum içeriği göstermediği için, şimdi bu içeriği yeni özelliklerle göstermeyi test ediyor. Google, bu forum sonuçları için en iyi yorumları ve ilgili yorumları gösterecek.

Google’ın daha önce çeşitli versiyonlarını test ettiğini gördük, ancak bu farklı görünüyor.

Bu özelliğin ne zaman ve tam olarak yayına gireceği belirsiz, ancak Google şu anda performansını görmek için test ediyor.

Kaynak: https://searchengineland.com/google-search-testing-new-display-for-forum-content-446287

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN