Google, Tatil Sezonu Öncesinde Perakendeciler İçin Yeni Yapay Zeka Özellikleri Tanıttı

Metin, perakendeciler için yeni AI özelliklerinin tanıtılmasıyla ilgili. Google, 2024 tatil alışveriş sezonunun kısalması nedeniyle perakendecilerin verimliliğini artırmayı hedefleyen yeni AI araçlarını duyurdu. Bu araçlar, işletmelerin tüketici trendlerine hızlı bir şekilde uyum sağlamasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Google, yıllık Think Retail etkinliğinde, Merchant Center ve Google Ads platformlarına yapılan güncellemeleri tanıttı. Bu değişiklikler arasında AI tarafından oluşturulan alışveriş trendi içgörüleri, tüccarlar için otomatik performans özetleri, doğal dil istemleri kullanarak özel veri raporu oluşturma, yerel envanter verilerini senkronize etme sürecinin basitleştirilmesi, reklam kampanyaları için yeni müşteri kazanım hedefleri ve belirli kampanya türleri için kar bazlı optimizasyon seçenekleri (beta sürümünde) bulunuyor.

Bu yenilikler, perakendecilerin ve reklamcıların envanter ve pazarlama kararlarını bilgilendirmek için gerçek zamanlı trend verilerine erişimini sağlar, performans sorunlarını veya fırsatlarını hızlı bir şekilde belirlemek için otomatik içgörüler sunar, yerel envanter reklamlarının yönetimini kolaylaştırır, yeni müşterileri hedeflemek ve kazanmak için yeni araçlar sunar ve kampanyaları sadece gelir değil, kar bazında optimize etme seçenekleri sunar.

Bu güncellemeler, Google’ın e-ticarette Amazon ve sosyal medya siteleri gibi platformlarla artan rekabetle karşı karşıya kaldığı bir dönemde geliyor. Yeni özellikler, Google’ın çevrimiçi alışveriş için başlangıç noktası olarak konumunu sağlamlaştırmayı amaçlıyor. Ancak, Google’ın AI destekli araçlarının kısaltılmış alışveriş sezonunda gelir sağlayıp sağlayamayacağı henüz belli değil.

Kaynak: https://www.searchenginejournal.com/google-introduces-new-ai-features-for-retailers-ahead-of-holiday-season/525482/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN