Yeni Jeotermal Enerji Projesi Veri Merkezlerimizi Destekleyecek

Meta, ABD Enerji Bakanlığı’nın jeotermal çalıştayında, Sage Geosystems ile ABD’de jeotermal enerjinin kullanımını önemli ölçüde genişletmek için yeni bir ortaklık duyurdu. Meta, güvenilir, uygun maliyetli ve karbon içermeyen enerjiye duyulan ihtiyacı anlıyor ve çalışmalarını desteklemek için temiz enerji girişimlerinde öncülük etmeye kararlıdır. Bu ortaklık, yeni ve gelişmiş jeotermal enerjinin ülkenin farklı bölgelerinde kullanılmasını araştıran ilk projedir. Enerji Bakanlığı’nın jeotermal teknolojinin sunduğu fırsatları tanıma konusundaki liderliğini takdir ediyoruz.

Jeotermal enerji, ABD genelinde uygulanabilir bir yenilenebilir enerji kaynağıdır ve Sage, Meta’nın veri merkezlerine karbon içermeyen enerji sağlamak için kendi Geopressured Geothermal System (GGS) teknolojisini kullanacaktır. Gelişmiş jeotermal enerji şu anda ağırlıklı olarak Nevada, Utah ve Kaliforniya’da kullanılmaktadır. Sage’in teknolojisi, jeotermal enerjiyi neredeyse her yerde kullanma yeteneğini göstererek temiz enerji sektöründe önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor ve güvenilir, sürdürülebilir baz yük gücü ve gelişmiş şebeke istikrarı vaat ediyor. Sıcak kuru kaya, geleneksel hidrotermal oluşumlara kıyasla çok daha bol bir kaynaktır, bu da Sage’in GGS teknolojisini hızlı bir şekilde genişletme potansiyeline sahip yüksek ölçeklenebilir bir yaklaşım haline getiriyor.

Bu projenin ilk aşaması 2027’de çevrimiçi ve faaliyette olmayı hedefliyor. Sage ile olan bu ortaklık kapsamında, veri merkezi büyümemizi desteklemek için 150 MW’a kadar yeni jeotermal baz yük gücü sağlamayı planlıyoruz. Bu, herkes için daha sağlıklı bir gezegen yaratan çözümlerle sıfır karbon ekonomisine yönelik çalışmalarımızı geliştiriyor. Bugüne kadar, Meta 12.000 MW’tan fazla yenilenebilir enerji projesi için sözleşme yaparak, küresel olarak en büyük kurumsal yenilenebilir enerji alıcılarından biri haline geldi.

Pazarlama ile ilgili işler yapan kişiler için bu makale, Meta’nın temiz enerjiye olan bağlılığını ve sürdürülebilirlik konusundaki liderliğini vurguluyor. Bu tür projeler, markanın çevresel sorumluluklarını yerine getirdiğini göstererek, tüketiciler ve iş ortakları nezdinde olumlu bir imaj yaratabilir. Ayrıca, bu tür yenilikçi projeler, pazarlama kampanyalarında kullanılabilecek güçlü hikayeler sunar ve markanın yenilikçi ve ileri görüşlü bir imajını pekiştirir.

Kaynak: https://about.fb.com/news/2024/08/new-geothermal-energy-project-to-support-our-data-centers/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN