Anket: Google güncellemeleri, kendini tercih etme, yapay zeka genel bakışları en büyük SEO tehditleri

Bu makale, SEO danışmanlarının karşılaştığı en büyük tehditlerin Google’ın belirli türdeki web sitelerine veya kendi özelliklerine ve AI Özetlerine yönelik kayırmacılığı olduğunu belirtiyor. Aleyda Solis’in yaptığı bir ankete göre, SEO danışmanlık çabalarını tehdit eden en büyük faktör, Google güncellemelerinin belirli türdeki siteleri (örneğin, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, büyük markalar) arama sonuçlarında öne çıkarmasıdır. Ankete katılanların %52’si bu durumu en büyük tehdit olarak görüyor.

Google’ın kendi özelliklerini/dış sitelerden daha fazla öne çıkarması ikinci en büyük tehdit olarak (%48) belirtilirken, AI Özetleri üçüncü sırada (%41) yer alıyor. Diğer önemli SEO tehditleri arasında Google yerine arama yapmak için LLM’lerin benimsenmesi (%37); Google Arama sonuçlarının AI kişiselleştirilmesi (%32) ve arama yapmak için sosyal platformların benimsenmesi (%28) yer alıyor.

SEO’lar bu tehditlerle nasıl mücadele ediyor? Solis’in aldığı yanıtlara göre, SEO’lar şu konulara odaklanıyor:

– İçerik kalitesini artırma: Yüksek kaliteli, değerli, ilgi çekici, yardımcı ve niyet tabanlı içerik oluşturma.
– E-E-A-T: İçerik, bağlantılar ve kullanıcı etkileşimleri ile ilgili bir dizi sıralama sinyalini temsil eden bir kavram.
– Trafik çeşitlendirmesi: Google’ın Danny Sullivan’ın da yakın zamanda tartıştığı bir konu.
– Güncel kalma: Bunu kısmen Search Engine Land’in günlük bültenine abone olarak yapabilirsiniz.

Neden önemli? SEO, özellikle küçük ve orta ölçekli markalar ve web siteleri için 2024’te her zamankinden daha zor. 2024’te birçok tehdit (örneğin, Google algoritma güncellemeleri, daha fazla rekabet ve karmaşıklık, daha az kaynak) görüyoruz. Ancak, bugünün parçalanmış arama ortamında insanlara ulaşmak ve onları etkilemek için birçok fırsat devam ediyor.

Anket hakkında: Sonuçlar, 21 Temmuz – 21 Ağustos tarihleri arasında toplanan 337 SEO danışmanının yanıtlarına dayanmaktadır.

Raporu buradan okuyabilirsiniz: The SEOFOMO State of SEO Consulting – Survey 2024 Results.

Kaynak: https://searchengineland.com/seo-threats-google-updates-self-preferencing-ai-overviews-survey-446032

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN