Snapchat, Avustralyalı Kullanıcılar Arasında Dijital Etkileşim Hakkında Bilgiler Paylaşıyor

Snapchat, Avustralyalıların dijital bağlantı davranışlarını ve gençlerin sosyal ve mesajlaşma uygulamalarını yetişkinlere kıyasla nasıl kullandığını inceleyen yeni bir rapor yayınladı. YouGov tarafından Snap için yapılan bu rapor, 1.000’den fazla yetişkin ve 500 gençten alınan yanıtları içeriyor ve dijital etkileşim davranışlarına dair genel bir bakış sunuyor.

Ana bulgu, giderek daha fazla genç ve yetişkinin etkileşimlerini özel mesajlaşma uygulamalarına kaydırdığı, bu eğilimin gençler arasında daha belirgin olduğu yönünde. Veriler, Avustralyalı gençlerin %80’inin ve yetişkinlerin %75’inin aile ve yakın arkadaşlarla doğrudan mesajlaşırken mutlu hissettiklerini gösteriyor. Bu durum, genel sosyal medya kullanımına da genişliyor.

Snap’e göre, yetişkinlerin %63’ü ve gençlerin %86’sı mesajlaşma uygulamalarını kullanırken mutlu hissettiklerini belirtiyor, bu oran sosyal medya platformlarını kullanırken mutlu hissettiklerini söyleyenlerden önemli ölçüde daha fazla. Bu, sosyal medya kullanımının genel olarak profil üzerinde herkese açık gönderilerden özel DM’lere ve DM gruplarına kaydığı daha geniş bir eğilimi yansıtıyor. Küçük gruplarda mesajlaşırken, kullanıcılar herkese açık gönderi yapmanın getirdiği incelemeden kaçınarak daha olumlu bir kullanıcı deneyimi yaşıyorlar.

Araştırma ayrıca yetişkinler ve gençler arasındaki platform kullanımındaki farkı vurguluyor; Snapchat ve TikTok, genç kullanıcılar için en çok günlük kullanım gören platformlar olurken, Facebook ve Instagram yetişkinler için öne çıkıyor. Mesajlaşma uygulamaları kullanımındaki fark ise daha da belirgin.

Genel olarak, veriler sosyal medya uygulamalarının zamanla daha az sosyal hale geldiğini, mesajlaşma platformlarının ise şu anın gerçek sosyal uygulamaları olduğunu gösteriyor. Sosyal uygulamalar, kullanıcıların içerik keşfedip DM gruplarında paylaştığı eğlence platformlarına dönüşüyor. Ancak burada asıl özet, mesajlaşma gruplarının sosyal medya gönderilerinden daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunduğu. Gençler bunu Snapchat’te bulurken, yetişkinler de sosyal gönderilerden özel sohbetlere geçiş yapıyor.

Pazarlama ile ilgili işleri olan kişiler için bu rapor, hedef kitlelerine ulaşmak için mesajlaşma uygulamalarına daha fazla odaklanmaları gerektiğini gösteriyor. Özellikle genç kullanıcıları hedefleyen kampanyalar için Snapchat ve TikTok gibi platformlar önemli olabilir.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/snapchat-shares-insights-into-digital-engagement-among-australian-users/724638/

PAYLAŞ

Haber özetlerinin her gün e-posta kutuna gelmesi için abone olabilirsin.

Bu yazı yapay zeka destekli olarak otomatik oluşturulmuştur. Metin içerisinde hatalı yazımlar yer alabilir

Günlük Haber Özetleri E-Posta Adresine Gelsin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PAZARLAMA HABERLERİ HER GÜN E-POSTANA GELSİN